Vés al contingut (premeu Retorn)

Construcció d'una escola al Marroc

Projecció tècnica per a l'ampliació de l'escola bressol d'Afanour (2014-O009)


Lloc de realització

Afanour, Tinghir, Marroc.

Soci local

Associació Afanour

Altres entitats participants

ONGD Alkaria


Participants de la UPC

Lluís Botella Calbet (estudiant ETSAB)

Membre de Base-A

Dates de realització

De juliol a setembre 2014.

Més informació

Blog de Base-A.





Context del projecte


L'Escola bressol d’Afanour (escola Hassan Rafi) es va inaugurar al 2011. Compta amb dues aules, que resulten insuficients per cobrir la demanda que té el centre. Hi ha un elevat nombre de nens, cosa que fa que s’hagin de realitzar processos selectius per a les 50/60 places disponibles.

Actualment l’escola necessita projectar una ampliació que millori les condicions i l’espai disponible per augmentar el nombre de places. Aquesta projecció tècnica és una eina indispensable per la recerca posterior de fonts de finançament que en facin possible la construcció.

Objectius

Ampliar les possibilitats i capacitats de l’escola, millorar les condicions actuals del pati per optimitzar el seu ús i crear un sistema de coberta mòbil per protegir el recinte durant l’estiu.

Activitats realitzades

A banda del treball tècnic es van realitzar activitats de presentació i de convivència amb l'equip de monitors i responsables de l'escola. Presa de mesures i realització de croquis a mà alçada de tot el recinte. Edició de la projecció tècnica, amb el trasllat de les dades tècniques dels plànols a l'ordinador. Es va elaborar un informe de pressupost amb material disponible a la zona i mà d’obra, a partir d'una reunió amb el cap de l’entitat local i un constructor que ja havia col·laborat amb la construcció de l’escola.


Resultats

S’ha aconseguit involucrar un número important de veïns, tant ells com els seus fills, en les activitats realitzades. També s’ha obtingut una informació completa de la situació actual del terreny i la zona, i les possibilitats del projecte, per tal d’obtenir un projecte el més precís possible que atengui a les necessitats dels beneficiaris.

Perspectives de continuïtat

Dur a terme la preparació, el disseny i finalment la construcció de l'ampliació del jardí d'infants actual durant el proper curs 2015-2016.

Valoració personal

Com a voluntari ha estat el meu primer viatge en el camp de la cooperació, i les sensacions no podrien ser més positives. La gent ha estat en tot moment molt atenta preocupant-se per la nostra estada i col·laborant amb el que podien i més. M’ha agradat veure les grans possibilitats de treball en zones on la mínima intervenció pot suposar un gran canvi per a la gent. Cal apuntar sens dubte també l’enriquiment que com a persona m’emporto, veient el gran potencial que té l’actitud personal de cadascú a l’hora de treballar de manera altruista deixant de banda els interessos individuals.

 

Aportació del CCD

500 €