Usted está aquí: Inicio > Notícies per al PDI i el PAS > Noves aules a l'ETSEIB en clau d'eficiència energètica

Noticia

Compartir Share

Noves aules a l'ETSEIB en clau d'eficiència energètica

El 6 de març es van inaugurar les noves aules ubicades a la planta soterrani 1 de l’edifici L, el qual ocupa l’antic aparcament de cotxes de l’ETSEIB. La inauguració, que va coincidir amb l’obertura del Fòrum ETSEIB, va comptar amb la participació del rector de la UPC, Antoni Giró, el president del Consell Social, Joaquim Boixareu, i el director de l’Escola, Francesc Roure.

09/03/2012
Actualment l’edifici L disposa de tres plantes sota rasant, les dues inferiors es destinaran a aparcaments i la planta soterrani 1 a aules, sales d’estudi i espais departamentals. Sobre aquesta estructura, en un futur s’alçarà un edifici de vuit plantes de volum similar a l’edifici de l’ETSAB.

En una primera fase, s’han habilitat 712 m2 del soterrani 1, el qual té una superfície total de 3.825 m2. Les obres han consistit en la comunicació dels espais amb la planta baixa de l’escola, mitjançant una escala i un ascensor adaptat, i en la construcció de quatre aules totalment equipades: una de 99 places, una altra de 40 i dues de 30.

Les dues aules grans disposen de tarimes i mobiliari fix, que en l’aula de 40 places inclou taules electrificades per a la connexió d’ordinadors portàtils. Les aules petites són polivalents, amb mobiliari mòbil no electrificat, però amb endolls a banda i banda de les parets.

A totes les aules hi ha places per a usuaris de cadira de rodes i les tarimes són accessibles mitjançant rampes. Els tancaments estan insonoritzats i les sales tenen fals sostres fono absorbents, per millorar-ne l’acústica. Disposen de megafonia per a avisos i emergències, canons de projecció amb pantalles motoritzades, connexió Wi-Fi i, en el cas de l’aula gran, també d’altaveus. Les taules de professor incorporen un armari amb ordinador, telèfon, punt de xarxa, àudio i connexió per a portàtil.

Il·luminació i climatització sostenible

El passadís d’accés disposa d’una gran claraboia que, juntament amb els envans de vidre de les aules, permet un gran aprofitament de la llum natural. Els llums de les aules són d’alt rendiment, amb fluorescents un 28% més eficaços que els convencionals, i estan suspesos del fals sostre, per apropar el flux lluminós al pla de treball.

Hi ha detectors de presència que desconnecten la il·luminació de tots els espais quan estan desocupats. A més, la intensitat de la il·luminació del passadís es regula automàticament en funció de la llum natural disponible, amb consum zero durant el dia.

S’han instal·lat recuperadors de calor per a la renovació de l’aire, independents per a cadascuna de les aules, el funcionament dels quals es regula amb detectors de CO2. La climatització de les aules està automatitzada amb doble termòstat, de forma que s’atura entre 21 i 26ºC o quan els espais estan desocupats. Tot això es complementa amb sondes i analitzadors de xarxa elèctrica per fer-ne el control mitjançant telegestió.

Les obres han estat finançades dins del projecte Barcelona Knowledge Campus (BKC), distingit com a Campus d’Excel·lència Internacional.

Síguenos en Twitter Abrir el enlace en una nueva ventana
Es noticia
Fotografía "Escullera", captada desde el globo lanzado por el equipo NESLAB, ganadora del concurso Global Space Balloon Challenge Estudiantes de la ESEIAAT lanzan un globo a la estratosfera que capta imágenes espectaculares de la Tierra y el Sol Un grupo de 17 estudiantes de varios cursos de la Escuela de Ingenierías Industrial, Aeroespacial ... [leer +]
Investigadores de la FIB trabajan para mejorar las aplicaciones de programario a partir de la experiencia de los usuarios La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) participa en el proyecto SUPERSEDE, que se ... [leer +]
De izquierda a derecha: Frederic Vilà, director de la Escuela Politécnica Superior de Ingeniería de Vilanoca i la Geltrú (EPSEVG); la alcaldesa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; Michel André, investigador de la UPC y director del LAB, y el rector de la UPC, Enric Fossas, durante la inauguración de la nueva instalación. Se inaugura en la UPC el primer túnel acústico en Europa para investigar cómo recuperar el equilibrio de los océanos El Laboratorio de Aplicaciones Bioacústicas (LAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya ... [leer +]
Con la colaboración de:
Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología Año de la Ciencia 2007 Ministerio de Ciencia e Innovación
Esta web utiliza cookies propias para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continúa la navegación, entendemos que acepta nuestra política de cookies Abrir el enlace en una ventana nueva.
Oficina de Mitjans de Comunicació.
C/ Jordi Girona 31, 08034 Barcelona Tel.: +34 93 401 61 43
oficina.mitjans.comunicacio@(upc.edu)
© UPC Abrir el enlace en una nueva ventana. Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech